Universal Pictures SHUTTER ISLAND | DVD

6,99
2 Prijzen, De beste prijs bij Wehkamp.nl


Merk:

Verzendkosten € 5,95
Op werkdagen voor 23:00 besteld morgen in huis, voor 12:00 uur vanavond al!
Retour Gratis retour binnen 14 dagen
Bezorgd door DHL

Over Universal Pictures SHUTTER ISLAND | DVD

Het verhaal speelt zich af in 1954 en vertelt ons hoe Teddy Daniels, een U.S. Marshal, op zoek gaat naar een moordenares die ontsnapt is uit een instelling voor geesteszieke criminelen. De instelling, Ashecliffe Hospital, bevindt zich op het afgelegen Shutter Island. Op het eiland ontdekt hij enkele bijzondere personen, zoals de dokters die een heel eigen manier van werken hebben. Teddy weet dat er iets niet klopt op het eiland, maar hij kan z'n onderzoek niet naar behoren voltooien want de dokters weigeren mee te werken. Hoe dichter Teddy bij de waarheid komt, hoe meer hij aan alles begint te twijfelen. Ondertussen ontsnappen er nog meer criminelen uit de instelling en bereikt de chaos op het eiland een hoogtepunt. Teddy kan geen kant meer uit en stelt alles in vraag: zijn partner Chuck Aule, zijn geheugen en zelfs zijn eigen mentale gezondheid. Recensie(s) Acteurs, soundtrack, camerawerk... alles is even top in Shutter Island.

In de zomer van 1954 arriveert U.S. marshal Teddy Daniels op Shutter Island, een eiland voor de kust van Boston. Het dondert en bliksemt; op de soundtrack klinken duistere, zwaar aangezette strijkers.

Daniels (een imponerende rol van Leonardo Dicaprio, na Gangs of New York, The Aviator en The Departed alweer voor de vierde keer in een film van Martin Scorsese) en zijn partner Chuck Aule (Mark Ruffalo, ook erg goed) worden linea recta naar het Ashecliffe Hospital gebracht, een inrichting voor onbehandelbare, levensgevaarlijke misdadigers. Een van de patiënten is verdwenen uit het zwaarbewaakte instituut. Het hele eiland is al uitgekamd, zegt de hautaine psychiater Cawley (een fijne rol van sir Ben Kingsley), maar er is geen spoor van haar te vinden.

Heel behulpzaam is Cawley overigens niet, bemerkt Daniels al snel. Hij krijgt geen toegang tot de archieven van het hospitaal. En de behandelend psychiater van de ontsnapte gevangene, die wellicht meer zou kunnen weten, blijkt de avond voor Daniels' aankomst, met vakantie te zijn gegaan. Dan steekt er ook nog een orkaan op, waardoor de stroom uitvalt en de gevangenen zomaar de kliniek uit wandelen.

Daniels gaat het steeds minder scherp zien: hij begint te twijfelen aan zijn eigen waarnemingen en aan zijn geheugen, aan zijn partner en aan zijn geestelijke gezondheid. Waan en werkelijkheid zijn steeds moeilijker uit elkaar te houden, niet alleen voor Daniels maar ook voor de kijker.

Scorsese visualiseert Daniels verwarring met flashbacks van de bevrijding van het concentratiekamp Dachau en droombeelden van zijn vrouw, die is omgekomen bij een aangestoken brand. Er zijn talrijke verwijzingen naar de bijbel en naar Griekse denkers als Plato. Het camerawerk is imposant, de soundtrack is meeslepend. Op virtuoze wijze brengt Scorsese elementen van een psychologische thriller samen met pure horror en diepgravende morele dilemma's over het wezen van de mens. Het resultaat is een overweldigende, theatrale film, die ruim twee uur blijft zinderen.

© Copyright Preview Filmmagazine BV

Specificaties

Gegevens
Tagline : Someone is missing
Uitgever : Universal Pictures

Aftiteling
Acteurs : Leonardo DiCaprio Jackie Earle Haley Ted Levine John Carroll Lynch Mark Ruffalo Ben Kingsley
Regisseur : Martin Scorsese
Schrijver(s) : Laeta Kalogridis

Inhoud
Uitvoering : Dvd, 1 disk, speelduur 132:00 minuten
Beeldformaat : 2.35:1
Kleur : Color
Regio : 2
Taal orig. Versie : Engels
Overige talen : EngelsFransTurks
Audio : Dolby digital 5.1
Ondertiteling : Engels voor doven en slechthorendenNoorsNederlandsZweedsFinsFransEngelsDeens

Cijfers en feiten
Budget : $ 80.000.000
Filmlocatie(s) : USA
Boekverfilming : Dennis Lehane, Shutter Island

Productspecificaties
Verpakking : Amaray
Oorspronkelijke productie : USA
Releasedatum : 01 juli 2010
EAN : 8714865505151

Vestigings adres: Meeuwenlaan 2
Telefoonnummer: 038-8454545
KVK nummer: 27109571