Het boek van vreugde - Dalai Lama, Desmond Tutu en Douglas Abrams

22,94
De beste prijs bij Blokker.nl


Categorieën:

Boven de 25 euro gratis bezorgd
Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst gratis retourneren
Bezorgd door PostNL

Over Het boek van vreugde - Dalai Lama, Desmond Tutu en Douglas Abrams

De Dalai Lama en Desmond Tutu hebben beiden veel tegenslagen moeten overwinnen. Ondanks hun ontberingen - of zoals ze zelf zeggen dankzij hun ontberingen - behoren ze tot de vrolijkste mensen ter wereld.

Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de Dalai Lama reisde Desmond Tutu naar Dharamsala om samen HET BOEK VAN VREUGDE te maken als cadeau voor iedereen.

Tijdens deze bijzondere week toonden ze met hun eigen uitbundigheid, compassie en humor hoe vreugde kan groeien van een voorbijgaande emotie tot een blijvende, solide levenshouding.

Douglas Abrams was bij de gesprekken aanwezig en verwerkte ze tot dit boek. Een boek waar je blij van wordt, alleen al vanwege de liefdevolle manier waarop deze oude wijze mannen met elkaar omgaan, de levensvreugde en speelsheid die ze delen en de respectvolle manier waarop ze hun verschil van inzicht bespreken, want de boeddhistische en de christelijke traditie hebben naast veel overeenkomsten ook duidelijke verschillen. Het is mooi om te lezen hoe onbelangrijk die verschillen worden, want hun kernboodschap is dezelfde: vreugdevol leven bereik je door anderen vreugde te brengen.
Recensie(s) Een weergave van een ontmoeting tussen bisschop Tutu en de Dalai Lama, ter gelegenheid van diens tachtigste verjaardag. Zij spreken een paar dagen lang met elkaar in India, in zijn verbanningsoord, over de vreugde. Hoe bewaar je de vreugde als de wereld lijdt, als je boos bent, verdrietig, eenzaam, jaloers, als je pijn hebt, ziek bent en nooit meer beter wordt? Hoe ontwikkel je die mentale weerbaarheid tegen alles wat de vreugde in de weg staat? Beide wereldleiders overschrijden de grenzen van religies als ze in diepe vriendschap, hartelijkheid, levenservaring en wijsheid hierover praten en vragen beantwoorden. Abrams (van joodse afkomst) doet levendig verslag van de ontmoeting, voegt (overbodig?) zijn eigen ervaringen en bevindingen van allerlei wetenschappers toe. Tot slot enkele praktische meditatieoefeningen. Een prettig leesbaar verslag van deze bijzondere ontmoeting, uitgesproken en geschreven voor een breed mondiaal publiek met of zonder religie. Een boek om langzaam te lezen en serieus te nemen.

Drs. Marianne van den Heuvel

Specificaties


Auteur : Douglas Abrams Desmond Tutu
Co-auteur : Douglas Abrams
Taal : Nederlands
Vertaald door : Linda Jansen
Afmetingen : 31x223x152 mm
Gewicht : 622,00 gram
Verschijningsdatum : september 2016
Druk : 1
ISBN10 : 9402718001
ISBN13 : 9789402718003

Je vindt dit boek in
Categorieën : Boeken
Uitvoering : Boek

Vestigings adres: Hessenbergweg 8
Telefoonnummer: 0205683568
KVK nummer: 33147847